Obvestilo za svojce

Datum objave: 14. 09. 2020

Spoštovani svojci!
Obveščamo vas, da dnevno spremljamo in temu prilagajajo preventivne ukrepe za zamejevanje prenosa okužbe s Covid 19 v splošni populaciji in seveda na najranljivejšo skupino, starostnike.
Vodstvo zavoda odločitve sprejema ob upoštevanju epidemiološke slike v lokalnem okolju in glede na epidemiološko sliko okolja, iz katerega prihajajo obiskovalci. V primeru poslabšanja epidemiološke slike v lokalnem okolju se ukrepi oz. omejitve sprejemajo v dogovoru s pristojnim epidemiologom na podlagi smernic Nacionalnega inštituta za javno zdravje.
Srečujemo se s situacijo, ko je treba najti ravnovesje med ukrepi, ki bodo zmanjšali možnost vnosa in širjenja okužb ter pravico stanovalcev in svojcev do osebnega stika. Zavedamo se, da se z vsakim poslabšanjem epidemiološke sliko v Sloveniji povečuje možnost vnosa virusa, zato je ob tem še toliko bolj pomembno striktno upoštevanje vseh do sedaj izdanih navodil. Prav tako se zavedamo, da je omejevanje obiskov lahko zelo velika težava za starostnike, kot tudi za vas, zato se moramo vsi skupaj potruditi za varnost.
OBISKI V NAŠEM DOMU SO TRENUTNO DOVOLJENI
Ob tem vas vljudno naprošamo, da upoštevate naslednja navodila:
- Za pokretne stanovalce in stanovalce, ki jih lahko posedemo na invalidski voziček, bodo obiski potekali zunaj Doma ali v primeru slabega vremena v zimskem vrtu domskega bifeja. Priporočena je omejitev na 1 zdravo osebo in, če je le mogoče, namenjena ožjim družinskim članom.
- Na obiske ne prihajajte v kolikor imate vročino, kakršnekoli znake respiratornega obolenja, bolečine v grlu ipd. ali ima simptome kdo od domačih.
- Prav tako vas naprošamo, da na obisk ne prihajate nekaj časa (vsaj 7 dni) v kolikor ste se gibali na rizičnih območjih ali ste morebiti bili v stiku s potencialno rizičnimi osebami ali skupinami.
- Za vse stanovalce, za katere ni mogoče organizirati srečanja na prostem, npr. nepokretne stanovalce, bodo obiski omogočeni v sobi in so omejeni na 1 zdravo osebo ob upoštevanju vseh navodil in uporabo zaščitne opreme.
- Obiski bodo organizirani vsak dan med 9.00 in 17:00 uro. Čas obiska je zaenkrat še priporočen na 30 minut.
- Ko bodo obiski potekali v zaprtih prostorih moramo med obiski poskrbeti za razkuževanje in prezračevanje prostora, zato vas prosimo za potrpežljivost.
- Obiski otrok in mladostnikov so odsvetovani.
- Ob samem prihodu v Dom vas bomo prosili za podpis izjave glede zdravstvenega stanja in epidemiološkega statusa ter izmerili telesno temperaturo. O obiskih se vodi evidenca.
- Med samim obiskom v Domu je potrebno upoštevati navodila strokovnih služb in zaposlenih. Obvezna je nošnja zaščitne kirurške maske, razkuževanje rok pri vstopu in ob izstopu in upoštevanje fizične distance najmanj 1,5 m. Telesni stiki so odsvetovani.
- Glede na trenutno stanje v naši okolici STANOVALCEM ODHODE DOMOV ODSVETUJEMO.
- Naprošamo vas, da se v primeru okužbe, pri obiskovalcu ali družinskem članu, ugotovljeni neposredno po obisku, to sporoči tudi v Dom upokojencev, da lahko poostreno spremljamo zdravstveno stanje pri stanovalcu in preprečimo prenos na druge.

Organizacija obiska terja pripravo, zato vas obveščamo, da se je potrebno predhodno za obisk v matični enoti Šmarje pri Jelšah naročiti na telefonsko številko 051 230 843 in sicer od ponedeljka do petka, med od 8:00 do 9:00 ure ter od 12:00 do 13:00 ure.
Za obiske v enoti Podčetrtek se naročite na telefonsko številko 051 230 782, od ponedeljka do petka med 9:00 in 10:00 uro.
Za vse ostale informacije smo vam na voljo na običajnih telefonskih številkah.
Nenapovedanih obiskov zaradi navedenega ne bomo mogli organizirati.
Vsi skupaj se moramo obnašati zelo odgovorno, zato vas naprošamo, da se držite vseh prejetih navodil. Prav tako je potrebna velika mera previdnosti pri prinašanju osebnih predmetov in priboljškov, ki naj bodo v originalni embalaži, da lahko navedeno razkužimo.
Zahvaljujemo se za vašo potrpežljivost in razumevanje. Verjamemo, da bo vsako srečanje prineslo veliko zadovoljstvo za stanovalce in vse nas.
Ostanimo zdravi!

Šmarje pri Jelšah, 14. 9. 2020
Gordana Drimel, direktorica