Obvestilo za svojce - obiski dovoljeni od 11.8.2020

Datum objave: 15. 08. 2020

Spoštovani svojci!

Obveščamo vas, da dnevno spremljajo in temu prilagajajo preventivni ukrepi za zamejevanje prenosa okužbe s Covid 19 v splošni populaciji in seveda na najranljivejšo skupino, starostnike.

Od torka, 11.8.2020, ponovno dovoljujemo obiske pri stanovalcih.

Ob tem vas vljudno naprošamo, da upoštevate naslednja navodila:
• Obiski potekajo zunaj Doma ali v primeru slabega vremena v prostoru pri Centru aktivnosti.
• Omejitev na 1 - 2 zdravi osebi in, če je le mogoče, namenjena ožjim družinskim članom.
• !!Na obiske ne prihajajte v kolikor imate vročino, kakršnekoli znake respiratornega obolenja, bolečine v grlu ipd. ali ima simptome kdo od domačih. !!
• Prav tako vas naprošamo, da na obisk ne prihajate nekaj časa (vsaj 7 dni) v kolikor ste se gibali na rizičnih območjih ali ste morebiti bili v stiku z potencialno rizičnimi osebami ali skupinami.
• Za vse nepokretne stanovalce, katerih ni mogoče organizirati srečanja na prostem, bodo obiski omogočeni v sobi in so omejeni na 1 zdravo osebo ob upoštevanju vseh navodil in uporabo zaščitne opreme.
• Obiski bodo organizirani vsak dan med 9.00 in 17:00 uro. Čas obiska je zaenkrat še priporočen na 30 minut.
• Obiski otrok in mladostnikov so odsvetovani.

Ob samem prihodu v Dom vas bomo prosili za podpis izjave glede zdravstvenega stanja in epidemiološkega statusa ter izmerili telesno temperaturo. O obiskih se vodi evidenca.
Med samim obiskom v Domu je potrebno upoštevati navodila strokovnih služb in zaposlenih. Obvezna je nošnja zaščitne kirurške maske, razkuževanje rok pri vstopu in ob izstopu in upoštevanje fizične distance najmanj 1,5 m. Telesni stiki so odsvetovani.

Za obisk se je potrebno predhodno naročiti na telefonsko številko 031 637 884 in sicer od ponedeljka do petka, med od 8:00 do 9:00 ure ter od 12:00 do 13:00 ure.

Za obiske v enoti Podčetrtek se naročite na telefonsko številko 051 230 782, od ponedeljka do petka med 9:00 in 10:00 uro.

Za vse ostale informacije smo vam na voljo na običajnih telefonskih številkah.

Nenapovedanih obiskov zaradi navedenega ne bomo mogli organizirati.

Vsi skupaj se moramo obnašati zelo odgovorno, zato vas naprošamo, da se držite vseh prejetih navodil. Prav tako je potrebna velika mera previdnosti pri prinašanju osebnih predmetov in priboljškov, ki naj bodo v originalni embalaži, da lahko navedeno razkužimo.
Zahvaljujemo se za vašo potrpežljivost in razumevanje. Verjamemo, da bo vsako srečanje prineslo veliko zadovoljstvo za stanovalce in vse nas.

Ostanimo zdravi!

Šmarje pri Jelšah, 10. 8. 2020

Gordana Drimel,
direktorica