Prepoved obiskov od 13.7. do vključno 19.7.2020

Datum objave: 19. 07. 2020

Spoštovani,

obveščamo vas, da se zaradi spremenjene epidemiološke slike v Sloveniji in v njeni okolici, dnevno spremljajo in temu prilagajajo preventivni ukrepi za zamejevanje prenosa okužbe s Covid 19 v splošni populaciji in seveda na najranljivejšo skupino, starostnike.

Na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti opozarjajo, da vsaka novo okužena oseba v Sloveniji predstavlja potencialno nevarnost za ranljivejše skupine ljudi, tako v domačem okolju, kot tistih, ki bivajo pri izvajalcih institucionalnega varstva.

Obiskov v socialnovarstvenih zavodih z enotno usmeritvijo, ki bi veljala za celotno območje Republike Slovenije predpis ministrstva ne prepoveduje. Vodstvo zavoda odločitve sprejema ob upoštevanju epidemiološke slike v lokalnem okolju in glede na epidemiološko sliko okolja, iz katerega prihajajo obiskovalci. V primeru poslabšanja epidemiološke slike se ukrepi oz. omejitve sprejemajo v dogovoru s pristojnim epidemiologom na podlagi smernic Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Ker ugotavljamo, da se je v zadnjih dneh bistveno poslabšala tudi epidemiološka slika v Celjski regiji od koder prihaja večina stanovalcev in svojcev našega Doma, se na podlagi tega odločamo za začasno prepoved obiskov, zaenkrat za obdobje 1 tedna.

Obiski bodo še naprej pod posebnimi protokoli omogočeni pri osebah, kjer je prišlo do bistvenega poslabšanja zdravstvenega stanja.

Na podlagi razvoja števila okužb v Sloveniji bomo naslednji  ponedeljek podali nova navodila.

O vseh spremembah vas bomo obveščali telefonsko (oddelčna sestra ali zdravnik) in splošne informacije objavljali na spletni in Facebook strani Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah. Prav tako smo vsak dan dosegljivi za vaša vprašanja na ustaljenih telefonskih številkah.

Dnevno vam bomo komunikacijo s stanovalci omogočali tudi preko Viber aplikacije (v tem primeru lahko pokličete na telefonsko številko posamezne stanovanjske skupine), kjer se boste s svojci lahko tudi videli, prav tako je možna komunikacija s stanovalci preko telefonskih klicev.

Velika mera previdnosti je potrebna tudi pri prinašanju osebnih predmetov in priboljškov, ki naj bodo kolikor je mogoče v originalni embalaži, da jih lahko razkužimo, prosimo tudi, da je sadje oprano. Prinašati ni potrebno velikih količin, stanovalcem so dnevno na razpolago različni napitki, sadje in drugi priboljški. V kolikor stanovalec potrebuje kaj specifičnega bomo za navedeno poskušali poskrbeti tudi z nabavo iz trgovine.

 

Zahvaljujemo se za vaše sodelovanje in razumevanje.

 

Ostanimo zdravi!

 

                                                                                                                                             Gordana Drimel, direktorica