Obvestilo za svojce - od 15.6.2020 dalje - nova navodila za obiskovalce

Datum objave: 15. 06. 2020

Spoštovani svojci!

Z veseljem vam sporočamo, da se življenje v našem Domu vrača nazaj v kar se da običajne tirnice. Kljub vsemu vse mere previdnosti ostajajo. Tako je v skladu z navodili pristojnih služb do nadaljnjega priporočeno upoštevati določena navodila.

Obveščamo vas o novi ureditvi obiskov stanovalcev v našem domu:

Čim več obiskov bomo poskušali organizirati na prostem, na svežem zraku, v prijetni okolici našega Doma. Za pokretne stanovalce in stanovalce, ki jih lahko posedemo na invalidski voziček, bodo obiski potekali zunaj Doma ali v primeru slabega vremena v prostoru pri Centru aktivnosti. Priporočena je omejitev na 1 - 2 zdravi osebi.

Za vse stanovalce, za katere ni mogoče organizirati srečanja na prostem, nepomične stanovalce, bodo obiski omogočeni v sobi in omejeni na 1 zdravo osebo.  

Obiski bodo organizirani vsak dan med 9.00 in 17:00 uro. Čas obiska je zaenkrat še priporočen na 30 minut. Obiski otrok in mladostnikov so odsvetovani.

Ob samem prihodu v Dom vas bomo prosili za podpis izjave glede zdravstvenega stanja in epidemiološkega statusa ter izmerili telesno temperaturo. Med samim obiskom v Domu je potrebno upoštevati navodila zaposlenih, nošnja zaščitne maske, ter razkuževanje rok pri vstopu in ob izstopu. Še vedno je priporočen ukrep fizične distance.

Da bomo lahko v največji meri izvedli vse navedeno, je potrebno veliko organizacije. Organizacijo obiskov bo vodila dipl. med. sestra Tanja Križan. Vsi obiski se vodijo v evidencah.

Obveščamo vas, da se je potrebno predhodno za obisk naročiti na telefonsko številko 051 230 843, od ponedeljka do petka med od 8:00 in 9:00 ure ter od 12:00 do 13:00 ure. Nenapovedanih obiskov zaradi navedenega ne bomo mogli organizirati.

V času po epidemiji je naše ravnanje še vedno zelo pomembno. Ob sproščanju ukrepov se trudimo zaživeti po običajnih navadah, vendar moramo vsi skupaj zelo paziti zdravje vseh nas, zato vas naprošamo, da na obiske prihajate res zdravi. Prav tako je potrebna velika mera previdnosti pri prinašanju osebnih predmetov in priboljškov. Za vse ostale informacije smo vam na voljo na običajnih telefonskih številkah.

Zahvaljujemo se za vašo potrpežljivost in razumevanje. Verjamemo, da bo vsako srečanje prineslo veliko zadovoljstvo za stanovalce in vse vas.

 

Gordana Drimel, direktorica