Direktorica doma:"Kljub preventivnim ukrepom se okužba počasi širi, a prvi oboleli že iz bolnišnice"

Datum objave: 07. 04. 2020

V Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah se kljub vsem preventivnim ukrepom, ki jih izvajamo že od začetka pojava koronavirusa, okužba še vedno počasi širi. Dnevno se intenzivno spremlja zdravstveno stanje tako stanovalcev kot zaposlenih. Pri najmanjšem sumu na možno okužbo, se odvzamejo tudi nadzorni brisi tako stanovalcem kot zaposlenim, po navodilu zdravnika.
Za zdravstveno stanje stanovalcev skrbi zdravniška ekipa ZD Šmarje pri Jelšah in osebno ali preko telefona specialisti iz Splošne bolnišnice Celje.V delovni proces se v pomoč zaposlenim pridružujejo kolegi regionalnih zdravstvenih zavodov, prostovoljci, študenti in Civilna zaščita Šmarje pri Jelšah.Prav tako delo in ravnanje v Domu spremlja pristojna epidemiološka služba. Zavodenje aktivnosti preprečevanja in obvladovanja širjenja ter organizacijskih nalog je skupaj z vodstvom zadolžena koordinacijska skupina, imenovana s strani Ministrstva za zdravje.
Svojce stanovalcev redno obveščamo o stanju njihovih bližnjih.Prav tako se dnevno vzpostavljajo komunikacijske poti, da se stanovalci lahko pogovarjajo preko video in klicnih pogovorov. Stanje večine okuženih je kljub pridruženim številnim obolenjem stabilno. Trije stanovalci so se že vrnili iz bolnišnice, 31 stanovalcem, ki ne kažejo več znakov okužbe, bodo v roku 3 dni odvzeti ponovni brisi. Prav tako se v delovni proces vrača prva zaposlena.
Tudi s pomočjo številnih donatorjev je za stanovalce poskrbljeno z različnimi priboljški, vitaminskimi dodatki, časopisi, napitki ipd.
Prošnja medijem

Medije prosimo za razumevanje, saj se na vse prošnje novinarjev ne moremo odzvati. Vso svojo skrb in energijo posvečamo stanovalcem, zaradi katerih smo tu. Hvala za razumevanje.
Še enkrat se zahvaljujemo tudi vsem stanovalcem in njihovim svojcem za razumevanje v teh težkih časih, vsem zaposlenim, zunanjim sodelavcem in prostovoljcem pa za njihov trud in neizmerno požrtvovalnost, ki ju izkazujejo pri svojem delu. Istočasno se iz srca zahvaljujemo vsem donatorjem za njihovo pomoč.

      Gordana Drimel, direktorica