V Domu upokojencev Šmarje okuženih 32 stanovalcev in 6 zaposlenih

Datum objave: 26. 03. 2020

Okužba s koronavirusno boleznijo je trenutno potrjena pri 32 stanovalcih; od včeraj je število naraslo za 6. Pri zaposlenih novih okužb niso potrdili (trenutno 6). Trije stanovalci so bili včeraj (sreda) hospitalizirani.
Zaposleni v Domu upokojencev vseskozi poostreno spremljajo zdravstveno stanje in o vseh morebitnih spremembah in počutju sproti obveščajo svojce. Zaposleni vso skrb posvečajo nalogi, da je za stanovalce kar se da najboljše in najlepše poskrbljeno in da bodo stanovalci čim prej in čim lažje preboleli okužbo.
»Virus je izredno agresiven, širi se hitreje, kot smo pričakovali, izvajajo se vsi mogoči ukrepi s sredstvi, ki jih imamo na razpolago. V samem začetku je veljajo prepričanje, da postane človek kužen, ko zboli z znaki virusnega obolenja (povišana telesna temperatura, nahod, slabo počutje, kašelj), vendar glede na potek v naši ustanovi, tako pri stanovalcih kot zaposlenih, kjer večina še trenutno na srečo preboleva z blažjo simptomatiko, tega zagotovo ne moremo potrditi,« opozarja Gordana Drimel, direktorica Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah. Bolezenski znaki se še pojavljajo in se pričakuje porast potrjenih okužb tudi v prihodnjih dneh.
Dodatni brisi se bodo odvzemali po navodilih zdravnika. Vsi stanovalci so pod nadzorom zdravnikov primarnega nivoja in infektologa.