V Domu upokojencev Šmarje okuženih 14 stanovalcev in 4 zaposleni

Datum objave: 21. 03. 2020

Korona virus se širi. Še včeraj je bilo okuženih 7, danes pa že 14 stanovalcev, še pet pa jih ima povišano telesno temperaturo, zato tudi zanje predvidevajo, da so okuženi.
Število okuženih zaposlenih ostaja pri 4.
Danes so v domu zagotovili še dodatne prostore za izolacijo okuženih stanovalcev. Vseskozi poostreno spremljajo zdravstveno stanje stanovalcev in sproti obveščajo svojce obolelih.
Ker so se pri zaposlenih, zaradi izrednih fizičnih in psihičnih obremenitev, že pojavili znaki utrujenosti, je domu na pomoč priskočila ekipa zdravstvenih delavcev iz Bolnišnice Celje s svojo opremo. Vzpostavili so tudi sodelovanje z zdravnikom infektologom, ki bo dnevno spremljal stanovalce. Odzvali so se že tudi drugi zdravstveni zavodi, ki bodo s kadrovskimi in drugimi viri pomagali pri oskrbi starejših.   

V Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah je danes začel pomagati prostovoljec iz Mestne občine Kranj
Ob spremljanju novic iz Šmarja pri Jelšah je ocenil, da bo njegova pomoč dobrodošla. Kontaktiral je štab civilne zaščite in danes prispel v Šmarje pri Jelšah. Po razgovoru v domu je po navodilih zaposlenih že začel s prostovoljnim delom. V domu bodo poskrbeli za njegovo nastanitev in prehrano.

Štab civilne zaščite sicer še vedno potrebuje prostovoljce – zdravstvene tehnike, bolničarje, diplomirane medicinske sestre za pomoč pri negi in drugih zdravstvenih obravnavah oskrbovancev. Kontaktirajte štab na 041 441 227 ali smarje.stabcz@gmail.com.  
Sporočamo še eno dobro novico.
Trgovsko podjetje Jagros Trgovine Jager je v nekaj urah uspelo priskrbeti zadostno količino plastičnega pribora in posode za postrežbo hrane in pijače obolelim stanovalcem v domu. Pribor in posodo so dostavili še nocoj!
Zelo hitra odzivnost, za kar se podjetju Jagros tudi javno zahvaljujemo. Skupaj zmoremo več.