Predavanje o sluhu in testiranje sluha

Datum objave: 07. 10. 2015

1.oktober je dan, ki ga je generalna skupščina Združenih narodov razglasila za MEDNARODNI DAN STAREJŠIH.

Po svetu omenjeni dan obeležujejo od leta 1990. Tudi v Sloveniji se v tem času opozori na odnos do starejših, domovi za upokojence imajo večinoma dneve odprtih vrat, hkrati pa razne aktivnosti, s katerimi se predstavljajo in popestrijo dneve stanovalcem.

Delež starejših narašča v Sloveniji in po svetu. Zato je potrebno delovati tudi na področju spoštovanja do starejših ljudi. Sprejemanje drugačnosti, sprejemanja starostnikov, ni samo izraz spoštovanja do starejših, ampak izraz spoštovanja do nas samih!

1.oktober je dan, ki je namenjen promociji spoštovanja in skrbi za starejše, torej tistemu, kar se v naši ustanovi trudimo početi vsak dan, vse leto. Tudi letos smo organizirali dogodek v obeležje temu dnevu in sicer v sredo, dne 7.10.2015 ob 10.00 uri, ko smo v goste povabili strokovnjake podjetja NEUROTH, ki so se stanovalcem v restavraciji doma najprej predstavili, povedali najpomembnejše zadeve v zvezi s sluhom in odgovarjali na vprašanja. Nato pa je sledila individualna obravnava in sicer so stanovalcem, ki že imajo slušne aparate in so želeli, le te pregledali in sčistili. Vse tiste stanovalce, ki pa čutijo, da jim sluh slabi, pa sta gostujoča strokovnjaka podjetja Neuroth g. Denis Murk in g. Matija  testirala(preizkus sluha) in svetovala. Vsaka obravnava preizkusa sluha stanovalca je trajala osebno 10 do 15 minut.

Zaradi lažje organizacije smo prosili gospodinje in ostale delavce, da so stanovalce seznanili z dogodkom, se z njimi pogovorili in pripravili sezname stanovalcev v svojih stanovanjskih skupinah, ki so želeli pregled slušnega aparat ali sluha.



Galerija...